Julehøytiden er også en høytid for brann. Hvert år rapporteres det om branner i julen som kunne vært unngått. Mye er gjort bare man slukker levende lys når man forlater et rom.
Elektriske lys kan være et vel så godt alternativ til levende lys. Men det er noen ting man må huske på med de også. Det er viktig å se etter om noen ledninger er sprukket og om noen pærer lyser ujevnt. Veldig gammelt utstyr burde du også vurdere om du skal bytte ut. Er det brune flekker på plasten eller svidd rundt en pære så burde du bytte det ut – siden det vitner om en høy temperatur. Det samme gjelder også med støpselet.
Husk også å jevnlig sjekke at hverken ladekabelen, støpselet/pluggen og stikkontakten ikke har sprekker, svimerker eller andre tegn til skade. Dersom de har det, må du slutte å bruke de og kontakte en elektriker.
Mange branner starter på kjøkkenet
Smultbranner er ofte en gjengående årsak, men en tørrkokt kjele er heller ikke noe man skal undervurdere. En komfyrvakt vil hjelpe deg når det er hektisk på kjøkkenet og kan avverge branner. Har du det ikke installert så kan vi hjelpe deg slik at du får en komfyrvakt installert før julemiddagen.
Trygg jul
Om du ikke husket å bytte batteri i røykvarsleren 1. desember, så må du gjøre det nå. Denne i kombinasjon med en komfyrvakt vil kunne varsle deg tidlig om en farlig situasjon oppstår.
Vi er tilgjengelig i julen om du skulle få behov for en elektriker.
Vakttelefonen kan nås som vanlig, hele døgnet, hver dag hele julen og nyttårshelgen.
Kundesenteret er åpent fra kl 07.00 – 20.00 hver dag, bortsett fra juleaften (24.12), nyttårsaften (31.12) og de øvrige røde dagene.